Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата

...
Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата
Коментари Харесай

Решено Коланите и видеорегистраторите в автобусите стават задължителни

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за пътищата

Парламентът задължи рейсовете да бъдат оборудвани с колани за пасажерите и с устройство за мобилно видеонаблюдение, или така наречен видеорегистратор. Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се променя Законът за автомобилните транспорти. Текстовете бяха признати със 79 гласа " за " и 20 въздържали се, съобщи нова телевизия. Изискването за съоръжение с колани влиза в действие в деветмесечен период от обнародването на измененията, а за видеорегистраторите - в 18-месечен период.

Изискването за предпазни колани няма да се ползва за моторни транспортни средства при профилиран транспорт по направления с еднопосочна дължина до 30 км.

Превозвач, който допусне осъществяване на транспорт на пасажери с моторно транспортно средство, което не е оборудвано с предпазни колани, ще се санкционира с санкция или имуществена глоба от 3000 лв., а санкцията за лидера ще е 500 лв.. Със същата глоба се санкционира и лице, което разпореди или допусне осъществяването на транспорти на пасажери с моторно транспортно средство, за което се изисква да е оборудвано с видеорегистратор и то не е оборудвано. Наказва се с санкция или с имуществена глоба 1500 лева транспортьор, който не съблюдава условията за предпазване на записите от видеорегистраторите на моторните транспортни средства.

Към момента българското законодателство планува глоба от 50 лв. за пасажер, който не е сложил колан, припомниха вносителите на измененията от ГЕРБ.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР