Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за местното

...
Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за местното
Коментари Харесай

Депутатите решиха студеният резерв да идва само от държавната ТЕЦ Марица-изток 2

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, с който се вършат промени в Закона за енергетиката. С измененията се стопират търговете за леден запас. Той ще се разпорежда въз основа на отчет на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), единствено при нужда и то единствено на държавната Топлоелектрическа централа "Марица-Изток 2 ".

Вносители на поправките са ръководителят на енергийната комисия към Народното събрание Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, и група депутати.

Теменужка Петкова: Законът подсигурява, че няма зависимости при студения запас

Сделките за студения запас ще се се подписват от ЕСО съгласно заповедта на енергийния министър. Цената н запаса е контролирана от КЕВР. Законът влиза в действие от 1 август 2020 година, като се изключи отчета на ЕСО и заповедта на министъра, която би трябвало да бъде издадена до 30 юли.

Промените ще работят до 1 юли 2021 година, когато би трябвало да бъде въведен механизма за потенциал, с който ще се разпорежда на централи да създават ток, с цел да подсигуряват сигурността на електроенергийната ни система.

По време на дебатите депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай  Рамадан Аталай Рамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 година се изрази мнение, че тези законови ремонти са зародили въз основа на омразата към притежателите на избрани електрически централи и няма нищо общо със основаване на сигурност и непоклатимост на електроенергийна ни система. По думите му сега се прави опит за преразпределение на бизнес, а измененията не са от угриженост към енергетиката.

"Имам възприятието, че идващият министър, който ще си замине от държавното управление, ще бъде Теменужка Петкова " сподели Аталай. Според него тя би трябвало да изясни по какъв начин и по какъв метод ще се нарушават кардинални неща, които са въведени в енергетиката от 2003 година, от когато има леден запас.

"В момента се опитваме да се самоубедим, че имаме един временен интервал до 2021 година, когато да почнем търговията с капацититет, с цел да отпадне студения запас. Това, което е другият принцип на обезпечаване сигурност, непоклатимост и адекватност на електроенергийната система. Колеги, от 31 юли до другия 31 юли нашата енергийна система ще виси във въздуха заради липса на сигурност ", сподели Аталай и прикани да се отдръпна предлагането.

Най-лошото е, че допуснахме политиката в енергетиката, съобщи ръководителят на енергийната комисия към Народното събрание Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,. По думите му студеният запас постоянно е павен с търг, както се изисква в Европейския съюз.

"Винаги в този леден запас е взел участие Топлоелектрическа централа "Варна " - като държавна, като благосъстоятелност на ЧЕЗ и след това като друга благосъстоятелност, където виждаме, че е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган  Ахмед Доган Ахмед Демир Доган е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, само че изкарва огромна част от. В случая не е значимото собствеността, а на кого се дават парите. Би трябвало да се дават на централите, само че тъй като е политическа ситуацията, е значимо и кой е притежателя ", добави още Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР