Депутатите приеха на първо четене законопроектите за защита от домашното

...
Депутатите приеха на първо четене законопроектите за защита от домашното
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите приеха законопроектите за домашното насилие

Депутатите одобриха на първо четене законопроектите за отбрана от домашното принуждение. Одобрени бяха релативно сходните оферти на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, Политическа партия и Демократична България.

Промените плануват разширение на кръга от лица, потърпевши от домашно принуждение, които имат право да търсят отбрана. Ще бъде основана и национална система, както и народен указател за случаите на домашно принуждение. С промените се цели още да бъде улеснен дотъпът до правораздаване на потърпевшите лице.

Надежда Йорданова от " Продължаваме промяната–Демократична България " изясни, че случаите на домашно принуждение трайно се усилват, което постанова въвеждане на нови ограничения.

Двата признати законопроекта имат редица сходни текстове, само че в този на Българска социалистическа партия са изчистени всички точки, които вкарват противоречиви идеологии, изясни Корнелия Нинова.

От " Възраждане " не поддържаха нито единия от законопроектите.

Депутатите отхвърлиха предлагането на " ИТН " за основаване на напълно нов Закон за отбрана от домашното принуждение.

Законопроектите бяха задвижени още в 47-ото Народно заседание и се чакаха с неспокойствие от неправителствените организации, които се занимават с тази материя. Тогава обаче Народното събрание завърши предварително и не остана време за окончателното приемане на плановете. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР