Депутатите приеха на първо четене промени във Валутния закон, отнасящи

...
Депутатите приеха на първо четене промени във Валутния закон, отнасящи
Коментари Харесай

Министерство на икономиката прави регистър на търговците на диаманти

Депутатите одобриха на първо четене промени във Валутния закон, отнасящи се до търговията с диаманти и скъпоценни камъни .

Валутният закон планува Министерството на финансите да удостоверява и издава документи по Схемата за узаконяване в границите на Кимбърлийския развой за интернационалната търговия с необработени диаманти и за физическата инспекция на пратките/партидите с необработени диаманти.

 Откриха диаманти у нас
Откриха диаманти у нас

На находката попаднал академик от Нов Български университет

От 26 януари 2016 година България излиза от листата на органите на Европейския съюз за задачите на Сертификационната скица на Кимбърлийския развой за интернационална търговия с необработени диаманти. Това е повода страната ни, надлежно Министерството на финансите, към този момент да няма пълномощия да издава потвърждения за импорт и документи за експорт на необработени диаманти.

С предлаганите промени се цели Министерството на стопанската система да поеме регистрационния режим за лицата, които реализират активност по извличане , преправяне и покупко-продажби с благородни метали и скъпоценни камъни и произведения със и от тях по занимание.

Предложените промени във Валутния закон няма да изискват спомагателни финансови средства нито от държавния бюджет, нито от лицата, които реализират тази активност.

Припомняме, измененията във Валутния закон бяха признати на съвещание на Министерския съвет от 12 септември 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР