Депутатите приеха на първо четене промени в закона за филмовата

...
Депутатите приеха на първо четене промени в закона за филмовата
Коментари Харесай

На първо четене: Промени в Закона за филмовата индустрия със съмнения за лобизъм

Депутатите одобриха на първо четене промени в закона за филмовата промишленост. В него се планува да се усили броят на филмите, както и финансирането на националното филмопроизводство.
Създава се нова скица за възобновяване на разноски, която да подтиква вложенията в бранша.
 Виктор Божинов: Законът за кино е стар и недомислен Виктор Божинов: Законът за кино е стар и недомислен
Режисьорът Виктор Божинов е един от създателите на следващото писмо против метода на държавно финансиране на българско кино. Писмото е подпи...
Заложено е годишният размер на средствата за държавна помощ за произвеждане на филми да не бъде по-малък от сумата на средностатистическите бюджети за миналата година, надлежно на 12 пълнометражни игрални кино лентата, 22 документални кино лентата и 250 минути анимация.
Обсъждания
Евгени Будинов от ГЕРБ съобщи, че през днешния ден е огромен ден за българската киноиндустрия, тъй като се разисква закон, по който не е работено от повече от 15 години.
Нона Йотова от Българска социалистическа партия означи, че подпомагането би трябвало да бъди ориентирано към създателите.
 Законовото тресавище на българското кино Законовото тресавище на българското кино
Преди пет дни Actualno.com срещна читателите си с готвени промени в Закона за филмовата промишленост (ЗФИ), които провокираха много сери...
Мария Цветкова от " Обединени патриоти " акцентира, че с измененията ще се сътвори опция за привличане на непознати вложения.

Според Вежди Рашидов сред първо и второ четене би трябвало да се изчистят текстовете, тъй че да не се позволява лобизъм, както и да е ясно къде и по какъв начин се харчат държавните пари.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР