Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за административното

...
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за административното
Коментари Харесай

НС прие да се назначава държавен оператор в Лукойл

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, препоръчани от Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

Депутатите гласоподаваха: 

148 - " за "  

23 - " въздържали се ".

Промените ще оказват помощ страната да реагира в комплицирани обстановки и да има действен представител в " Лукойл ", каквато е обстановката сега.

В случаи, когато са налице условия, които заплашват национална сигурност в страната, по някакъв метод се нарушават наложените интернационалните ограничаващи ограничения или се злоупотребява с монополно състояние, страната в лицето на министъра на стопанската система и промишлеността след предложение на консултативния съвет към него да назначи в съответния оператор на сериозна инфраструктура необикновен търговски шеф.

Търговският шеф ще има функционалност за 6 месеца и може да бъде удължавана единствено още един път. Съдът ще може да ревизира дали са налице особените условия, които позволяват налагане на тази мярка, разясни депутатът Надежда Йорданова.

Законопроектът дава опция да може да бъде прекратяван лиценз или концесионен контракт или съответни позволения по отношение на акцизните хранилища.
 Депутатите в спор в чия изгода е дерогацията за съветския нефт
Депутатите в спор в чия изгода е дерогацията за съветския нефт

Предлага се възбрана за износа на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР