Депутатите приеха и по-големи парични възнаграждения при отличия за благодарност.

...
Депутатите приеха и по-големи парични възнаграждения при отличия за благодарност.
Коментари Харесай

Решено: Извънредният труд на служителите МВР ще става само срещу заплащане

Депутатите одобриха и по-големи парични хонорари при оценки за признателност. В почивни и в работни чиновниците на ВМР ще получават единствено парични хонорари. Това взеха решение депутатите с признатите промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Това значи, че отпада спомагателният заплатен годишен отпуск до 12 дни при положен ексклузивен труд от чиновници.
До в този момент в закона бе записано, че в работни дни, в случай че поставят ексклузивен труд чиновници на Министерство на вътрешните работи получават 12 дни заплатен отпуска, а в случай че поставят ексклузивен труд в почивни дни получават парично заплащане.
 На първо четене: Компенсация с пари вместо отпуск за изключителния труд на служителите на реда На първо четене: Компенсация с пари вместо отпуск за изключителния труд на служителите на реда
Депутатите утвърдиха незабавно с цялостно единогласие нови правила, с които се урежда заплащането на изключителния труд, положен от чиновниците н...
Вносителите показват, че поради характерната активност на министерството, чиновници на ненормиран работен ден регулярно поставят труд над откритото работно време в работни дни. Съгласно настоящата все още нормативна уредба, положеният труд в работни дни над откритото работно време, не съставлява ексклузивен подобен, заради което той не се компенсира с заплащане.
Така компенсацията за ексклузивен труд ще остане единствено финансова, като тя ще съставлява 50 на 100 нарастване върху главното месечно заплащане, както е и в настоящия сега закон. До влизането в действие на Закона - 01. 01. 2021 година, чиновниците ще могат да употребяват спомагателния годишен отпуск.
Депутатите одобриха и по-големи парични хонорари при оценки за признателност. При награждаване от министъра, зам.-министрите и основния секретар на Министерство на вътрешните работи се възнамерява размерът на премията да е до 250 лева, вместо до 200 лева, както е в настоящия текст на закона. При награждаване от ръководителите на структури в Министерство на вътрешните работи от вносителите желаят увеличение на оптималния размер от до 120 лева на до 170 лева
Друга призната смяна е,че Главна дирекция „ Гранична полиция ” ще обезпечава техническото обслужване и поддържането на непрекъсната летателна валидност на въздухоплавателните средства , които се употребяват за реализиране на граничен надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР