Депутатите приеха единодушно оставката на председателя на антикорупционната комисия Сотир

...
Депутатите приеха единодушно оставката на председателя на антикорупционната комисия Сотир
Коментари Харесай

Парламентът прие единодушно оставката на Цацаров

Депутатите одобриха единомислещо оставката на ръководителя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, считано от 1 март. Решението беше взето със 197 гласа „ за “, без „ срещу “ и „ въздържал се “.

Цацаров подаде оставка в средата на януари и изиска да бъде освободен от началото на март, когато ще внесе годишния доклад на антикорупционната комисия.

Според Андрей Гюров от " Продълаваме смяната " с гласуването на оставката на Цацаров се поставя завършек на един циничен модел:

" Днес с този акт даваме завършек на един от най-ярките знаци на превзетата страна, на моделът " ти си го избра ". Нещо, което единствено преди година изглеждаше безусловно невероятно, през днешния ден става факт ".

По време на дебата Тома Биков от ГЕРБ съобщи, че е редно Цацаров, който не е участва, да бъде изслушан в пленарната зала:

" Какъв е казусът да пристигна господин Цацаров, да си каже какво е правил, да си каже мнението по някои въпроси, само че по този начин единствено " освобождаваме ", след това все едно, че нищо не е било, не ви отива ".

Пред депутатите от парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Цацаров разгласи през януари претекстовете си да се отдръпна предварително от поста. Той уточни, че безкрайните извършения с името му са довели до това решение и желае да резервира достолепието си. Освен персонални, посочи и професионални претекстове да напусне поста.

В началото на седмицата Сотир Цацаров изпрати в Народното събрание рекомендациите си за измененията в антикорупционното законодателство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР