Депутатите приеха допълнителни правила за работата на Народното събрание по

...
Депутатите приеха допълнителни правила за работата на Народното събрание по
Коментари Харесай

Депутатите приеха нови правилата за работа на парламента

Депутатите одобриха спомагателни правила за работата на Народното събрание по време на оповестеното изключително състояние. То беше утвърдено със 119 гласа „ За " и 54 „ Против ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Предвижда установяването на кворум да се прави посредством електронната система за гласоподаване, като регистрацията на народните представители ще стартира 1 час преди оповестения начален час на съвещанието.
Обратно на работа: Депутатите се върнаха в пленарната зала Трима народни представители са с позитивни проби за ковид
При разискванията на дневния ред в залата ще участват единствено изказващите се народни представители, членовете на водещата комисия и други народни представители, като е целесъобразно наличието на не повече от 1/4 от всички народни представители по едно и също време.

След закриване на разискванията по точките от дневния ред, ръководителят ще дефинира начален час за гласуването на разискваните законопроекти на първо гласоподаване и на плановете за решения, който не може да е по-рано от 30 минути след привършване на дебатите.
Борисов: Ще извадя депутатите на ГЕРБ от парламентa, в случай че президентът наложи несъгласие Сред националните избраници към този момент имало заболели и по тази причина се удължават ограниченията, изясни министър-председателят
Гласуването ще се прави посредством електронната система за гласоподаване по график, избран от ръководителя на Народното събрание, като народните представители целесъобразно се разделят на две групи, които гласоподават поредно в залата.

След привършване на гласуването, резултатите ще се обобщават от секретари на Народното събрание и ще се предават на ръководителя, който ще ги афишира по време на същото съвещание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР