Депутатите приеха декларацията за присъединяването на България към Шенген. По

...
Депутатите приеха декларацията за присъединяването на България към Шенген. По
Коментари Харесай

Шенген - цъкаща бомба или вътрешнополитически борби

Депутатите одобриха декларацията за присъединението на България към Шенген. По време на дебатите за влизането на България в Шенгенското пространство, Ангел Георгиев от " Възраждане " съобщи, че от групировката на Костадин Костадинов са срещу влизането в Шенген, макар неговата шумна реклама от евроатлантическото болшинство в Народното събрание. Влизането в Шенген по никакъв метод няма да способства за по-добър надзор на границите ни и можем да пострадаме от по-сериозна бежанска вълна, предизвести Георгиев.

" Това не е позитивно нещо за България, а е тиктакаща бомба със закъснител ", отсече Ангел Георгиев. Възраждане не виждат никакви основни плюсове от това, че България ще влезе в Шенгенското пространство, а минусите били доста повече. Още по-трудно ще е да охраняваме границата с Турция, Сърбия и Северна Македония и натискът по отношение на България ще е доста по-сериозен, посочи още той.

Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия прикани депутатите на " Демократична България " да влязат и да поддържат декларацията за присъединението на България в Шенген, с цел да може да се прави разлика сред значимите национални цели в Европейски Съюз и вътрешнополитическите разногласия. Българска социалистическа партия одобряват декларацията такава, каквато е без забележки.

ГЕРБ също показаха мнение по тематиката. Георг Георгиев добави, че не ни слага в унизителна и подчинена позиция да бъдем част от Шенгенското пространство. Свободното придвижване на артикули, капитали и хора в Европейски Съюз е изконно право, изясни Георгиев и дефинира казаното от " Възраждане " като погрешни неща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР