Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на

...
Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на
Коментари Харесай

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

Д епутатите одобриха да бъде увеличена щатната бройка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за потребностите на контрола по границата при засилен миграционен напън. Това заяви. 

Възможността е записана в признатите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното събрание (НС). Вносители на предлагането са ръководителите на ПГ на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски и депутати от двете обединения.

В претекстовете на вносителите е записано, че с увеличение на щатните бройки ще отпадне нуждата от командироване на полицейски чиновници от други структури на Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция " Гранична полиция " ще може независимо да охранява границите с готови полицейски органи.

В средата на март министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи на съвещание на УС на НСОРБ, че измененията в този закон отварят опцията за назначение на още 1264 гранични служители на реда, като по този начин държавната граница ще бъде напълно покрита.

В момента народните представители разискват на второ четене промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи. Точката беше включена изключително в дневния им ред.

* Във видеото:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР