Депутатите приеха чл. 5 от Закона за действията по време

...
Депутатите приеха чл. 5 от Закона за действията по време
Коментари Харесай

До отмяна на извънредното положение няма да се прилагат санкции за забавяне на плащания

Депутатите одобриха член 5 от Закона за дейностите по време на изключителното състояние. Текстът гласи, че се стопират всички оповестени обществени продани и въводи във притежание, оповестени от държавните и частни правосъдни реализатори. С анулация на изключителното състояние обществените продани и въводите във притежание се насрочват отначало, като не се дължат нови такси и разходи.

Разпоредбите плануват да не се постановат запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения, запори върху трудови хонорари и пенсии, обезпечителни ограничения върху здравна инсталация и съоръжение, както и осъществяването на описи на движими движимости и недвижими парцели, благосъстоятелност на физически лица, с изключение на за отговорности за прехрана, за вреди от непозволено увреждане и за взимане на трудови хонорари.

Народните представители взеха решение да се лимитират нотариалните производства до неотложни такива при съблюдаване на здравно-хигиенните условия. Нотариалната камара обезпечава дежурни нотариуси при съответствие минимум един нотариус на 50 000 поданици на съответния регион.

Парламентът одобри и член 6 от закона за изключителните дейности. За “ текста гласоподаваха единомислещо 125 народни представители. Той гласи, че до анулацията на изключителното състояние не се ползват последствията от веселба за заплащане на отговорности на частноправни субекти, в това число лихви и неустойки за веселба, както и непаричните последствия, като предварителна дължимост, повреждане на контракт и изземване на движимости.

Приет беше и член 7. „ За “ текста гласоподаваха 90 народни представители и 28 - „ въздържали се “. Според него работодателите и органите по назначение, според от характерния темперамент на работа и опцията за нейното застраховане, може да разпореждат надомна работа или работа от разстояние на служащите и чиновниците си без тяхно единодушие, с изключение на когато това е невероятно.

Съгласно признатите текстове изискванията и редът за възлагане, осъществяване и надзор, ще се дефинират със заповед на работодателя или органа по назначение. Работодателите могат и да дават до една втора от платения годишен отпуск на служащия или служителя и без неговото единодушие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР