Депутатите премахната двете цедки при кандидатстване за работа в държавната

...
Депутатите премахната двете цедки при кандидатстване за работа в държавната
Коментари Харесай

Депутатите махнаха двете цедки за чиновниците

Депутатите отстранена двете цедки при кандидатстване за работа в държавната администрация. Това стана при гласуването на закона за бюджета за 2020 година на второ четене, с който пък се вършат промени в закона за държавния чиновник.
Измененията са импортирани от депутати от „ Обединени патриоти “ сред първо и второ четене, само че са срещнали схващане и поддръжка от съвсем всички обединения в Народно събрание. При разглеждането в залата те бяха утвърдени от 109 от депутатите, които гласувах „ за “. Само 23 бяха „ срещу “, а други 35 се „ въздържаха “.

С тях се отстранява двата стадия на състезанието за служители, които бяха въведени преди няколко години. Така отпада така наречен централизиран тест, който трябваше да се организира от Института по обществена администрация (ИДА) и през който трябваше да минават всички искащи за работа в администрацията.

С тестванията трябваше да се реши освен познанията на държавните чиновници, само че и дали имат логичен, информационни и лидерски умения, както и такива за работа в екип и куп други. Само сполучливо миналите щяха да отиват на второ препитване от комисия в съответното ведомство. В взаимозависимост от позицията, за която аплайват, вторият стадий на препитването можеше да бъде още веднъж тест, писмена работа или пък цяла идея, в случай че става дума за управителна служба.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР