Депутатите предприеха още една стъпка към дигитализацията на пощата и

...
Депутатите предприеха още една стъпка към дигитализацията на пощата и
Коментари Харесай

Български пощи преминават към Калина Константинова |

Депутатите започнаха още една стъпка към дигитализацията на пощата и превръщането на пощенските клонове в административни центрове. 

Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за пощенските услуги, които отразяват прекосяването на Български пощи от Министерството на превоза и известията към вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова. 

От 211 дали своят вот народни представители " за " бяха 121, " срещу " 90, " въздържали се " нямаше. 

В претекстовете на законопроекта се показва, че главната цел на смяната е да се понижи административната тежест.

Освен това и осведомителните технологии бяха извадени от шапката на транспортното министерство, за да бъдат трансферирани към преди малко основаното Министерство на електронното ръководство, ръководено от Божидар Божанов. 

Обвинения от опозицията

Гюнер Ахмед съобщи, че Движение за права и свободи няма да поддържа законопроекта. Според тях измененията се вършат единствено тъй като транспортният министър има спор на ползи, защото е един от основателите на куриерската компания ЕКОНТ.

" Защо да не махнем и пътищата от районното министерство, за какво не улесним живота и на господин Караджов? Ако господин Събев не е подобаващ за това министерство поради спор на ползи, по-добре да сменим него ", съобщи той. 

Цончо Ганев от " Възраждане " пък счита, че прехвърлянето на Български пощи е " за един вицепремиер, който нищо не прави по през целия ден ".

Според Радомир Чолаков от ГЕРБ този законопроект би трябвало да бъде изтеглен. " Извеждането на пощите от министерството и преместването им поставя единствено смокинов лист върху концепцията те да бъдат премахнати, което е интерес на господин Събев, както и на всеки в сектора ", счита той. 

Кратка отбрана от ръководещите

Николай Ангов от " Продължаваме промяната " изясни, че смяната няма нищо общо с спора на ползи. Съпартиецът му Благовест Белев съобщи, че усъвършенстването и положителният мениджмънт са същността на тази промяна и помоли опозицията да дава оценка, откакто има резултати. 

Настимир Ананиев от Политическа партия съобщи, че пощите са лицето на страната и те са били неефективно ръководени и по тази причина би трябвало да отидат при вицепремиера по ефикасното ръководство. 

" Чухме по какъв начин от Министерството на превоза се вадят осведомителни технологии и Българските пощи. Всеки може да каже до каква степен е стигнало електронното държавно управление и има ли такова през последните години, по тази причина беше направено това. Да, ние ще ви покажем по какъв начин се ръководи! ", съобщи Ананиев, което провокира мощното отрицание на парламентарната група на ГЕРБ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР