Депутатите почетоха първия учебен ден. Тон зададоха герберите. Нека спрем

...
Депутатите почетоха първия учебен ден. Тон зададоха герберите. Нека спрем
Коментари Харесай

Депутатите поспориха за образованието преди първия учебен ден

Депутатите уважиха първия образователен ден. Тон зададоха герберите.

" Нека спрем с хленченето ", съобщи от трибуната Милена Дамянова. Тя акцентира цели на ръководството - вложенията в учителите, дуалната система, цифровото обучение.

" Жаждата на просвещение е втъкана крепко в българите и в България ", посочи Дамянова. По думите й знанието е това, което ни е водило и ни води по пътя на нашето битие като народ.

Депутатката е безапелационна, че знанието ни прави народ и по тази причина се усмихваме с първолаците и подаряваме цветя на учителите.

" Нашата цел е всеки възпитаник да получи качествено обучение " , посочи Милена Дамянова. Финансовият запас за повишение на заплатите на учителите е пътят към повишение на техния статус.

" Лошите образци са по-малко от положителните ", уверена е депутатската от ГЕРБ.

" Добрите учители се помнят цялостен живот ",заяви Ерол Мехмед от Движение за права и свободи. Българското учебно заведение, образованието и науката като цяло би трябвало да положат основите на една развита европейска страна,смята той.

Депутатът от Движение за права и свободи насочи куп въпроси : Има ли огромна държавническа мисъл, която да реформира системата? А имаме ли министерство, което да основава нови благоприятни условия и да взема решение залежали проблеми?! Правилната държавна политика би трябвало да е действителност, а освен предпочитание!

" Вместо да постави старания и сътвори условия за качествено обучение , една партия, ръководеща през последните 10 години, си разрешава тази политическа лакомия да посегне и завземе българското учебно заведение , захапа Мехмед герберите.

ГЕРБ изкривиха системата , акцентира той. Безцеремонното кадруване опорочава тази система, нападна депутатът и настоя: Спрете това грозно политизиране на българското обучение.

" Българският преподавател не е десятник , който носи гласове и неговата задача не е политическа ", счита Мехмед. Учебно-възпитателният развой не е партийна пропаганда и изисква познания, умения и пълномощия, предизвести още той.

Очаквано и Българска социалистическа партия не си спести рецензиите. " Трябва да си даваме сметка, че учителите са изморени още преди първия урок , а за учениците учебното заведение не е място, без което не могат ", съобщи Веска Ненчева.

" Колко от нас си дават сметка, че за огромна част от учениците, учебното заведение към този момент не е място, без което не могат ", попита социалистката.

По мнението ѝ българското учебно заведение губи всяка минала година мястото си на огнище на знанието.

" Не са ни потребности задокeански емисари, които да пренаписват историята в образователните ни стратегии и да бъркат в душите на децата ни ", добави Ненчева.

Тя настоя за повече отговорност към образованието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР