Депутатите почетоха Деня на народните будителите. Първият поздрав дойде от

...
Депутатите почетоха Деня на народните будителите. Първият поздрав дойде от
Коментари Харесай

Няма удобно време, епоха, век, за да си будител

Депутатите уважиха Деня на националните будителите.

Първият привет пристигна от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Нека си спомним делото на нашите просветители, книжовници, революционери и будители, стремили се към възобновление на националния дух, обучение и словесност , прикани тя при започване на днешното пленарно съвещание.

След нея Милена Дамянова захапа левите за просветителните цели във " Визия за България ".
За да не записвате остарели фрази в стратегии, които имат рекламация да бъдат визионерски, посъветва депутатката от ГЕРБ и прикани: " Като ходите при народа, чуйте какво ви споделя. "

Предлагате разпределяне на обувки, храна и движимости на учениците, с цел да вървят на учебно заведение, сподели Дамянова. И през днешния ден знаем, че Господ е добър към нас, тъй като имената на будителите са доста и се множат всеки ден, сподели тя.

Днешните будители са учителите, които с отдаденост работят за образованието на децата, родителите, които разсънват интереса към книгата в ранните детски години. Днес почитаме незабравените духовници, просветените книжовници и непокорните бунтовници, които ни държат будни във времето, регистрираха и от Движение за права и свободи.
Не всички сме чели, мнозина са недочели и най-после отново не сме разчели същинските послания на достойните синове на България
, сподели Ерол Мехмед.

Празник е, ярък празник, в тежко, мъчно, нездраво време, празник - избавление, какъвто са го мислили радетелите на неговото честване, обявиха и от Българска социалистическа партия .

Нека оставим дребните противодействия, да съблечем от празничните си мисли и дейности ненужната патетика, пресиления екстаз, формалното поклонение, настоя Чавдар Веселинов.

От " Воля " пък се похвалиха, че ще раздават " История Славянобългарская ". Историята дава разсъдък, освен на всеки човек, с цел да ръководи себе си и дома си, само че и на огромните владетели, за положително властване, пояснява Боряна Георгиева.
Няма комфортно време, ера, век, с цел да си будител , по мнението на депутатката.

Всички, които обичат Отечеството си и работят за него са будители, съобщи Станислав Станилов. Т рябва да учим делото на будителите , да го демонстрираме пред нацията, да даваме образец кой какво е направил, акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР