Депутатите пак се изпокарахаПореден ден на караници в пленарна зала,

...
Депутатите пак се изпокарахаПореден ден на караници в пленарна зала,
Коментари Харесай

Депутатите пак се изпокараха

Депутатите отново се изпокараха
Пореден ден на кавги в пленарна зала, този път във връзка персоналните промени в Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В началото на днешното пленарно съвещание вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов показа пред народните представители номинацията на Марияна Николова за вицепремиер. Тя е предлагането за правоприемник на Валери Симеонов, който подаде оставка на 16 октомври след неспирни митинги от страна на майките на деца с увреждания, които назова „ кресливи дами с сякаш заболели деца ”. До момента Марияна Николова бе шеф на кабинета на Симеонов.

От опозицията пък настояха измененията в кабинета да бъдат показани персонално от премиера Бойко Борисов.
 В зала през днешния ден участват съвсем всички членове на държавното управление. В зала през днешния ден участват съвсем всички членове на държавното управление. / БГНЕС
По време на разискванията в зала Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия посъветва Марияна Николова да се откаже от поста, тъй като нямало да има поддръжка. Според него от властта би трябвало да си тръгне цялото държавно управление.

Никога не е имало толкоз мощна обезценка на политическото у нас. Поредната оставка не е излизане, а задълбочаване на рецесията, бе безапелационен Драгомир Стойнев. Симеонов си отива, само че и остава, на негово място идва следващият сурогат, продължи Стойнев.

След изявлението на депутата от левицата стартира същинската кавга, в която се включиха и Корнелия Нинова, и Данаил Кирилов. Народните представители спориха дали оставката на Валери Симеонов и номинацията на Марияна Николова да бъдат гласувани дружно или по настрана.

Лидерът на Българска социалистическа партия пък загатна за оставка на зам.-председателя на Народното събрание от ГЕРБ Емил Христов, който управлява днешното пленарно съвещание заради отсъствието на ръководителя Цвета Караянчева. „ Ако си представяте, че поради тези процедурни хватки, които разигравате, няма да ми дадете думата да приказвам, си мислете за господин Главчев “, съобщи Нинова, намеквайки за оставката на предходния ръководител на Народното събрание Димитър Главчев.

„ Аз имах желание да ви дам думата, дадох си сметка, че не съм ви забелязал. Не се опасявам от това, което се е случило със стоящите преди мен. Аз мога да понеса отговорността във всеки един миг “, бе отговорът на Христов.

Думата взе и Димитър Главчев, който съобщи, че той самичък си е подал оставката и загатна, че Българска социалистическа партия към този момент няма по какъв начин да желае такава, тъй като разполага единствено със 79 народни представители.

В 9.33 часа стартира поименна инспекция на депутатите.

Иначе в зала участват съвсем всички членове на държавното управление. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР