Депутатите отново влязоха в спор. Този път обаче те се

...
Депутатите отново влязоха в спор. Този път обаче те се
Коментари Харесай

Избраха Борисов за член на комисията по външна политика

Депутатите още веднъж влязоха в спор. Този път обаче те се скараха за избора на Бойко Борисов за член на комисията по външна политика. Бившият министър председател би трябвало да размени Вежди Рашидов в комисията. 

От " Възраждане " оповестиха, че няма да вземат участие в избора на Борисов, само че няма и да пречат за това. Според тях Борисов има правото да взе участие в нея като депутат в 49-ото Народно заседание. Те са безапелационни, че щом Пеевски има правото да дефинира дневния ред на комисията, която ще дава отговор за конституционната промяна, по този начин и Борисов може да дефинира външната политика на страната. 

" Ние няма да влизаме в междукоалиционните ви битки. Няма да взимаме отношение, когато в този момент в комисията по външна политика се предлага да влезе Бойко Борисов. Законно е, обосновано е, има цялостно право да влезе в тази комисия. Така както Пеевски може да дефинира дневния ред на комисия по промени в конституцията, по този начин и е изцяло обосновано Борисов да дефинира дневния ред на външната ни политика. Това са вътрешнокоалиционни драми. Това са опити на хората, които имат министър-председател на ротационно ръководство, да измият ръцете си пред своите гласоподаватели с това, че те са срещу – те не желаят Пеевски, а в тази ситуация ще кажат, че не желаят Борисов ", съобщи Цончо Ганев.

Неазвисимият народен представител Радостин Василев атакува Борисов за желанието му да членува в комисията. Василев попита Борисов защо тъкмо ще дава отговор и попита за какво не е участвал предходната седмица на дебата за основаване на комисия за депутатските имунитети. 

" Аз съм учуден от протичащото се в залата. Пеевски ще диктува конституционната промяна, а Борисов ще влезе в комисията по външната политика. Миналата седмица, когато имаше комисия по имунитетите Борисов го нямаше тук, само че в този момент, когато го избират за комисията по външна политика е тук. Сигурно ще дава отговор за двустранните връзки с Испания. Това двуличие се слчува единствено и само поради тази отвратителна коалиция на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ", съобщи Василев.

Бившият народен представител от ПП-ДБ сподели още, че двете политически сили може да се схванат за това да излъчат Борисов като претендент за еврокомисар. 

" Ако в този момент отидем на избори, те няма да влязат в Народното събрание. Господин Борисов предходната седмица се бяхте скрили като " зайко-байко “, излезте и направете имитация на изявлението за какво желаете да сте в тази комисия и защо тъкмо ще отговаряте. Наглостта на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да стигне до там да го предложат за еврокомисар. Няма никаква разлика дали ще е Даниел Лорер или Борисов и двамата са задоволително гербаджии ", добави той.

В последна сметка Борисов бе подсилен да влезе в комисията по външна политика със 121 гласа " за ", 13 се оповестиха " срещу ", а 27 се въздържаха. Подкрепата пристигна от ПГ на ГЕРБ-СДС, част от народните представители от ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР