Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии -

...
Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии -
Коментари Харесай

Спортната комисия остана спорна, правната и конституционната имат ръководство

Депутатите още веднъж не избраха ръководители на трите противоречиви комисии - спортна, земеделска и по правата на индивида. За Комисията на младежта и спорта - от " Продължаваме промяната " още веднъж предложиха Радостин Василев , а от Движение за права и свободи - Халил Летифов. И двамата бяха отхвърлени, съобщи БНР.

За Комисията по земеделие депутатите отхвърлиха още веднъж и кандидатурата на Иван Христанов. За Комисията по правата на индивида не бяха направени номинации.

С цялостно единогласие Комисията по правни въпроси оглави Радомир Чолаков от ГЕРБ, а по конституционни въпроси - Атанас Славов от " Демократична България ".

След като стана ясно, че препоръчаните от " Продължаваме промяната " претенденти Иван Христанов и Радостин Василев още веднъж не получават поддръжка в пленарната зала и председателски места, съпредседателят на групировката Кирил Петков, сподели, че  парламентарната група на Политическа партия ще разиска дали да промени тези номинации.

Бившият министър председател съобщи, че е изключително отчаян от отпора против кандидатурата на Иван Христанов: " Това беше разочароващо не поради индивида, а поради политиките. Но в този момент в парламентарната група ще решим идната ни стъпка. За страдание, в този миг демонстрираме, че политиките нямат значение, а в Народното събрание се играе чисто политически ", сподели Кирил Петков.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР