Депутатите отхвърлиха всички предложения за размера на партийната субсидия и

...
Депутатите отхвърлиха всички предложения за размера на партийната субсидия и
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ДПС: Гласуването на субсидията е проявление на нисък морал

Депутатите отхвърлиха всички оферти за размера на партийната дотация и по този начин сътвориха действителна опция да останат без бюджет от страната следващата година. Защо се стигна до заплетената обстановка и ще се оправят ли партийните сили с 0 лева прехрана - тематиката в " Още от деня " разяснява Янко Янков, зам.-председател на Движение за права и свободи.

Янко Янков, зам.-председател на Движение за права и свободи: Това е проявяване на един невисок морал в политиката, гласоподаване на ина от страна на ръководещата партия ГЕРБ. Ние желаеме или да има дотация, задоволителна, с цел да може партиите да правят политическата си активност във всички обитаеми места на територията на страната, без зависимости, само и единствено съгласно ползите на жителите.
Депутатът е безапелационен, че размерът на дотацията би трябвало да остане 11 лева, колкото беше. Субсидия от 1 лева обслужва единствено Българска социалистическа партия и ГЕРБ, по-малките партии, които имат малко гласове, не могат да си обезпечат естествена прехрана, изясни Янков.
Янко Янков, зам.-председател на Движение за права и свободи: Най-добре е страната да поеме отговорност, тъй като всичко обвързвано с партиите, директно рефлектира върху бъдещето на страната... Искаме партиите да нямат взаимозависимост, единствената взаимозависимост да бъде от страната, което значи от налозите на българските жители и би трябвало да обслужват техните ползи.  Партиите може да останат без дотация за следващата година Партиите може да останат без дотация за следващата година
Депутатите гласоподаваха по-голяма част от държавния бюджет през днешния ден. Основен спор в Народното събрание провокира партийната дотация за идната година.

По въпроса дали Движение за права и свободи поддържа ГЕРБ, Янков съобщи, че сега България няма опция.
Янко Янков, зам.-председател на Движение за права и свободи: Нашият капацитет е непълен, а деянията на Българска социалистическа партия не са такива, които да им дадат опция да бъдат водеща политическа мощ. Ние не поддържаме ГЕРБ, а тези нормативни актове и решения, които носят положително за българските жители.
Янков разяснява и отзоваването на български посланик от посолството ни в Русия като реципрочна мярка на шпионския скандал у нас.
Янко Янков, зам.-председател на Движение за права и свободи: Шпионската активност в никакъв случай не се прави самоцелно, тя е постоянно с политическа защита обвързвана... Имаме проблем, тъй като ние или сме сътрудници с някой във връзка с службите, или не сме. Шпионската активност отразява, че ние нямаме партньорство.
Вижте целия диалог с Янко Янков във видеото!
 Българският посланик, разгласен за личност нон грата, има 24 часа да напусне Русия Българският посланик, разгласен за личност нон грата, има 24 часа да напусне Русия
Руското външно министерство отзовава български посланик от посолството ни в Москва. Това е реципрочна мярка в отговор на решението на страната ни в к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР