Депутатите отхвърлиха предложените промени в Закона за здравето Депутатите отхвърлиха

...
Депутатите отхвърлиха предложените промени в Закона за здравето Депутатите отхвърлиха
Коментари Харесай

На първо четене: Запазва се забраната за пушене на закрити места


Депутатите отхвърлиха препоръчаните промени в Закона за здравето

Депутатите отхвърлиха на първо четене препоръчаните промени в Закона за здравето, които връщат опцията да се пуши на избрани закрити публични места.

Законопроектът е подписан от 12 народни представители от групата на „ Обединени патриоти “ и планува възбраната за тютюнопушене на закрити публични места да отпадне за някои обекти, като се вкарват правила за тези от тях, в които по изключение ще се позволява тютюнопушене в обособени независими пространства, написа БГНЕС.

Досега допусканото изключение е единствено за обособени независими пространства, ситуирани в постройките на летищата. Предвижда се към тези обекти да се прибавят и плавателните съдове, както и не повече от 50% от комерсиалната повърхност на залите за консумация в избрани типове заведения за хранене и забавление - заведения за хранене, кафенета, кафе клубове, нощни заведения и други

Законопроектът планува изключение да вършат интернет кафе клубовете, кафе клубовете за игри, както и кафенетата в спортни зали.

Отхвърленият законопроект планува Министерски съвет да дефинира с разпоредба условията, на които би трябвало да дават отговор обособените независими пространства, както и изискванията за инспекция и надзор, а при установени нарушавания плануваните санкции са повишени двойно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР