Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за преизчисляване на всички пенсии

...
Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за преизчисляване на всички пенсии
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите

Депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за преизчисляване на всички пенсии за трудова активност, отпуснати до 31 юни 2016 година Преизчисляването да е от време на време, най-малко на четири години, предвиждаха вносителите на измененията в Кодекса за обществено обезпечаване.

Според създателите на текстовете преизчисляването на пенсиите със междинния застрахователен приход за 2015 година би изчистило отчасти проблемите с неравнопоставеността. Така при линия на бедността за 2019 година 348 лева, минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст от 1 юли ще стане 219 лева, а междинната пенсия ще е към 386 лева
Увеличават тавана и размера на пенсиите От 1 юли таванът на пенсиите се подвига от 910 на 1200 лв.
Според претекстовете немалка част от българските жители са с приходи на границата на физическото оцеляване. В най-голяма степен това се отнася за пенсионерите и хората над 65 години. Бедните възрастни хора са се нараснали от 22,6 на 100 през 2014 година на 29,2 на 100 през 2018 година Над 1,3 млн. пенсионери (60% от общия брой) са с пенсии под границата на бедността.

Дискусията стартира през вчерашния ден и продължи и през днешния ден в пленарната зала, съобщи Българска телеграфна агенция.
В топ 7 сме по най-ниски разноски за пенсии в Европейски Съюз, посочи Виолета Желева от Българска социалистическа партия. Колежката й Весела Лечева подсети на патриотите, че са завоюва гласове с обещанието за 300 лева пенсия, само че през днешния ден си мълчат.
Национален осигурителен институт преизчислява служебно пенсиите на работещите пенсионери 10 280 души са се възползвали от смяната, която е в действие от 2019 година
" Не по този начин с гьостерицата, по-полека ", репликира я Валери Симеонов, НФСБ. Той добави, че те са хората с най-последователна политика във връзка с пенсиите. Той даде обещание, че НФСБ ще поддържа на първо четене законопроекта на левицата, с цел да може полемиката за модела да продължи в залата.

За България има колониална скица и обществената тематика е част от нея, посочи от трибуната Павел Шопов от " Атака ", част от Оперативна програма.

Искрен Веселинов (ВМРО) упрекна левицата в " обществена измама " и " фундаментално двуличие " като напомни, че точно Българска социалистическа партия е докарала пенсионерите у нас до два $ пенсия. Той увери, че групата на патриотите ще сложи тематиката при разискването на бюджета за идната година.

Според ръководителя на обществената комисия Хасан Адемов от Движение за права и свободи предлагането има извънредно висока фискална цена и ще би трябвало да се търси източник на финансиране. Адемов предложи въз основата на подоходен (имотен) аршин тези хора да бъдат подкрепени със специфичен фонд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР