Депутатите отхвърлиха декларацията на Продължаваме промяната“ (ПП) за определяне на

...
Депутатите отхвърлиха декларацията на Продължаваме промяната“ (ПП) за определяне на
Коментари Харесай

Декларацията на „Продължаваме промяната“ не мина, връщат мандата в понеделник

Депутатите отхвърлиха декларацията на „ Продължаваме промяната “ (ПП) за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание и ограниченията, нужни за тяхното реализиране.

Едва 63-ма народни представители поддържаха документа на Политическа партия, а 84 гласоподаваха срещу, 30 се въздържаха. Против декларацията гласоподаваха ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “, а Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ се въздържаха. Подкрепа за документа пристигна само от Политическа партия и „ Демократична България “.

Приемането на декларацията беше залог за сформиране на държавно управление с мандата на Политическа партия. При връчването на втория мандат във вторник кандидат-премиерът акад. Николай Денков съобщи, че в случай че програмният документ получи поддръжка в Народното събрание, то той ще се върне след седмица на „ Дондуков “ №2 с изпълнен мандат и предложение за конструкция и състав на Министерски съвет. В противоположен случай – ще го върне.
Свързани

По неофициална информация от „ Промяната “ са поискали да върнат несбъднат мандата още през днешния ден, само че откакто са се свързали с администрацията на президента е станало ясно, че това няма по какъв начин да се случи заради планувани задължения на президента.

Малко по-късно от президентството оповестиха, че Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Денков на 9 януари, понеделник, от 10.00 часа.
Има два метода да се търси парламентарно болшинство, единият е да се обединим към общи цели и задания, другият е да раздадем постове и благоприятни условия за потребление на обществени запаси. Ние взехме решение да използваме първия. Оказа се, че огромна част от тази зала не е подготвена въобще да влезе в тази полемика - полемиката какви са целите на България през идната година.
акад. Николай Денков, кандидат-премиер

„ Ако не можем да се обединим към тези четири целта, в действителност би трябвало да се запитаме каква е нашата работа тук “, сподели след вота в Народното събрание някогашният министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков и изрази признателност към акад. Денков за свършената до момента работа, съобщи БГНЕС.

Президентът Румен Радев също разяснява отхвърлянето на декларацията на Политическа партия по време на ритуала по водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска.

„ Не желая да приказваме за трети мандат, преди да са изчерпани всички благоприятни условия с втория. Ще разглася решението си за третия мандат, в случай че се стигне до подобен, в период.Това беше един опит на Политическа партия посредством тази декларация да се потърси по-широка поддръжка. По-важното за мен е, че Народното събрание очевидно се дави от ден на ден в кавги и предизборно говорене, а има значима работа за извършване “, уточни президентът.

В декларацията на Политическа партия бяха включени няколко национални целта – развиване на конкурентна стопанска система, гарантиране на национална сигурност, реализиране на енергийна самостоятелност и достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

Освен това в документа бяха препоръчани съответни ограничения за реализиране на описаните цели със периоди за осъществяване.

Вижте още във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР