Депутатите от Зелено движение“ ще останат в парламентарната група (ПГ)

...
Депутатите от Зелено движение“ ще останат в парламентарната група (ПГ)
Коментари Харесай

Иди ми, дойди ми: Ето какво решиха ПП-ДБ на тайната си вечеря за „Зеленото движение“

Депутатите от „ Зелено придвижване “ ще останат в парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) до края на отиващото си 49-о Народно заседание, написа „ Флагман “.
Припомняме, че тази седмица стана ясно, че екопартията е взела решение да напусне обединението в подтекста на идните на 9 юни избори „ 2 в 1 “ – за български и европейски парламенти.
Въпреки новата обстановка, народните представители, свързани със „ Зелено придвижване “, няма да се отделят от ПГ, нито ще бъдат изключвани от нея. Затова е реализирано джентълменско съглашение в границите на групата.
Партията разполага с четирима представители в Народното събрание (НС) – Даниела Божинова, Васил Тодев, Владислав Панев и Илина Мутафчиева. Последната е гражданска квота и от много време се е дистанцирала от „ Зелено придвижване “, научи „ Флагман “.
Владислав Панев, който е някогашен водач в придвижването, през вчерашния ден също се разграничи от взетото решение за овакантяване на обединението ПП-ДБ.
„ Оставам представител на „ Зелено придвижване “ до финала на това Народно заседание. На изборите обаче уверено поддържам ПП-ДБ, с цел да има късмет за сполучлива България.
Защото провокациите в енергетиката, промишлеността, земеделието са големи. И би трябвало да имаме силата да водим измененията “, написа той във фейсбук.
Даниела Божинова е сегашен съпредседател на „ Зелено придвижване “. По информация на „ Флагман “ и тя не е удовлетворена от напускането на обединението ПП-ДБ.
Решението на Националния съвет на партията е било признато след остри разногласия. Взето е със 17 против 11 гласа. Разделение е имало измежду самите съпредседатели. Тома Белев е дал своя вот „ за “ отделянето от ПП-ДБ, а Даниела Божинова – „ срещу “.
Като самобитни водачи на отцепниците в „ Зелено придвижване “ са се изявили Белев и Борислав Сандов – някогашен екоминистър в държавното управление на Кирил Петков.
Имало е и анкета измежду членовете на „ Зелено придвижване “, която също е посочила, че мненията са „ на кантар “.
За момента към момента не е ясно в какъв формат партията ще взе участие на идните избори. Единият вид, който се разисква, е да се яви независимо, а другият – да се коалира с други дребни партии.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР