Депутатите от южноафриканския парламент избраха днес Сирил Рамапоса за президент

...
Депутатите от южноафриканския парламент избраха днес Сирил Рамапоса за президент
Коментари Харесай

Сирил Рамапоса бе избран за президент на Южна Африка с петгодишен мандат

Депутатите от южноафриканския парламент избраха през днешния ден Сирил Рамапоса за президент на първото си съвещание след парламентарните избори по-рано този месец, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

На изборите на 8 май Африканският народен конгрес (АНК) завоюва 57,5 на 100 от гласовете, само че този резултат бе по-нисък по отношение на предходните избори поради свадите за корупция и расово неравноправие, разтърсващи ръководещата партия.
След като членовете на Националното заседание поставиха клетва, те избраха водача на АНК Рамапоса за държавен глава с петгодишен мандат.

След оставката на президента Джейкъб Зума постът му бе ангажиран през февруари т. година от тогавашния вицепрезидент Рамапоса.

Рамапоса ще встъпи публично в служба в събота.

Като симптом, че президентът ще извърши предизборното си заричане да се бори с корупцията в партията и държавното управление, през днешния ден бе отсрочено полагането на клетва от досегашния вицепрезидент Дейвид Мабуза като народен представител. Рамапоса изясни, че това се дължи на отчет на вътрешнопартийна контролна комисия, в който Мабуза е упрекнат, че уронва престижа на АНК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР