Депутатите от втората по големина парламентарна група в Народното събрание

...
Депутатите от втората по големина парламентарна група в Народното събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ напуснаха демонстративно по време на речта на Радев в НС

Депутатите от втората по величина парламентарна група в Народното събрание - ГЕРБ, напуснаха демонстративно пленарната зала незабавно след началото на речта на президента Румен Радев след при започване на втория му мандат.

Причината - някогашните ръководещи очаквали смяна в реториката на президента, а още веднъж чули думи на разделяне и апели за чегъртане.

" Демокрацията е ценене на вота на българските жители. Ние почитаме институциите, по тази причина бяхме в зала при полагането на клетвата. Считаме обаче, че години наред всички думи против ГЕРБ, която е наричана с всевъзможни прилагателни, с опити да бъде чегъртана, въздейства не на нас като парламентарна група, а на всички членове и симпатизанти на тази политическа партия. Демокрация значи да зачиташ вота на жителите, без значение по какъв начин са го упражнили ", остра бе ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.
 Румен Радев: В България е налице антимафиотски консенсус
Румен Радев: В България е налице антимафиотски консенсус

Демокрацията е несъвместима с публичната незаинтересованост, акцентира президентът

Депутатът от ГЕРБ е безапелационна, че с цел да има работещи институции, следвало да има разговор сред другите сили, а конфликтът да е само абстрактен и в Народното събрание .

Ексуправляващите преповториха и отколешната си теза, изричана неколкократно - Р интелигентен Радев бил разединител на нацията, а не обединител, както повелява Конституцията.

" Очаквахме, че новият президентски мандат ще стартира по различен метод. Че ще има преосмисляне предвид на по-големия политически опит - каква е ролята на политическите партии, каква е ролята на президентската институция ", показа излъганите упования на парламентарната си група Атанасова.

" Апелирам да се осмислят думите, които се изричат от най-високата естрада в страната. Нито една от политическите партии не е тук, с цел да търси конфликт. Имаме хрумвания и оферти и ги не отстъпвам е ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР