Депутатите от временната комисия за безопасността на машинния вот ще

...
Депутатите от временната комисия за безопасността на машинния вот ще
Коментари Харесай

Депутатите изслушват ютюбър за заплахи от Алексей Петров заради машините за изборите

Депутатите от краткотрайната комисия за сигурността на машинния избор ще пресечен ваканцията си, с цел да изслушат във вторник ютюбъра Станислав Цанов за машинното гласоподаване, връзката му с Алексей Петров и заканите, които твърди, че е получавал от него.

Преди година Цанов имал концепция да направи видео за изборния развой и сигурността на машините. Искал да се добере до едно от устройствата и да го даде на хакер, който да го ревизира за уязвимости. И даже имал и преписка с подобен хакер, който живее в чужбина. Тази история Цанов споделя в собствен клип от септември. Добавя още, че е получил позвъняване от Алексей Петров и е бил привикан от него, с цел да бъде предизвестен да не се занимава повече с тематиката. Ютюбърът твърди, че е записал диалога с някогашната барета, и пусна част от него във видеото си.

“Правиш едни чатове, имаме и видеоматериал, несъмнено, в който си говорите с един юноша за машините за гласоподаване. Исках да те видя и другарски да ти кажа да преосмислиш държанието си или метода си на комуникиране и може да ти се наложи да носиш отговорност ”, споделя глас, за който се твърди, че е на Петров. После му подал листи А4 с разпечатки на чатовете му във фейсбук, инстаграм и вайбър.

В края на септември по време на чуване в Народното събрание на вътрешния министър Калин Стоянов стана ясно, че Министерство на вътрешните работи се е заело със случая и Цанов ще бъде викан на разпит.

Цанов е един от най-популярните ютюбъри у нас с над 500 хиляди клиенти. Качва видеа от 2020 година, а преди този момент 10 година е работил като кореспондент в партийната телевизия на “Атака ” - “Алфа ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР