Депутатите от ВМРО са против удължаването на срока на извънредното

...
Депутатите от ВМРО са против удължаването на срока на извънредното
Коментари Харесай

ВМРО иска извънредното положение да продължи до 1 май

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация са срещу удължаването на периода на изключителното състояние до 13 май. Те ще предложат на ГЕРБ срокът да бъде скъсен до 1 май. Това заяви в профила си във Facebook зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Сред претекстовете на войводите са неналичието на разбори, прогнози и тактика, които да покажат по какъв начин, докога и за какво би трябвало всички български жители да продължат да се самоограничават, а стопанската самодейност на процедура да е "на ръчна спирачка ".

Публикуваме цялостния текст на позицията на Веселинов:

Вчера Министерски съвет подава в Народното събрание искане за продължение на изключителното състояние до 13.05.2020 година Мнозина другари ме питат каква е нашата позиция по това. Мисля, че мога да споделя следното: претекстовете към предлагането са една страничка. Няма разбори, прогнози, някаква тактика, която да покаже по какъв начин, докога и за какво би трябвало всички български жители да се самоограничават, а стопанската самодейност на процедура да е на ръчна спирачка. За нас във Вътрешна македонска революционна организация остава неразбираемо за какво при стагнираща стопанска система, ескалираща безработица и срив на приходите нямаме образован разбор и тактика, която да увеличи отбраната на уязвимите групи, само че да даде опция на другите да стартират поетапно връщане към естествения живот. Проблемът с covid19 е сериозен и световен, взехме на време строги и верни ограничения, ограничихме провалите и всичко това беше подкрепено от Вътрешна македонска революционна организация.

Сега ни се предлага датата 13.05. Защо не 01.05. или 27.04.? С какво първата дата е по-добра от другите? Колко живота повече ще спасим и какъв брой вреди на благосъстоянието на българите ще нанесем? А не е ли вероятен и трети път, при който отбраната да се концентрира върху нуждаещите се – възрастните хора и хронично болните? Така бихме имали повече пари да ги подкрепим, а по-малко рисковите групи да се върнат към естественото си трудово съществуване. Хората да разчитат на плодовете от труда си, а не на подаяния от страната, а колелото на стопанската система да се завърти...

Това са въпросите, на които ние от Вътрешна македонска революционна организация на следващия ден ще търсим отговор по време на съвещанията на парламентарните комисии. Ако не получим приемливи отговори от изпълнителната власт, ще предложим периода на изключителното състояние, който сигурно би трябвало да се удължи, да е до края на април. Защо тогава ли? Защото съгласно щаба пикът на епидемията ще е към Великден. Седмица или две по-късно е разумно да имаме към този момент разбор за трендовете, Народното събрание ща се събере отново да удължи отначало периода или, в случай че опасността от епидемията е отминала, да върне страната към естественото и всекидневие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР