Депутатите от ВМРО обявиха нова законодателна инициатива, която предвижда въвеждането

...
Депутатите от ВМРО обявиха нова законодателна инициатива, която предвижда въвеждането
Коментари Харесай

ВМРО предлага нов личен документ за българите зад граница

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха нова законодателна самодейност, която планува въвеждането на нов тип персонален документ за живеещите зад граница хора с български генезис. Той ще се назовава " Карта българин “ ще се издава на хората от български генезис, които живеят зад граница и нямат българско поданство. С него те ще могат да обитават трайно у нас, както и да учат и работят.

Документът ще се издава от Министерство на вътрешните работи и ще важи единствено за територията на България. Той няма да дава права, каквито имат единствено българските жители, като правото на глас да вземем за пример.

Срокът на годност на по този начин наречената " карта българин " е 10 години, само че искащите да останат могат да аплайват за нейното удължение до живот.

" Идеята на този законопроект е да подпомогнем нашите сънародници зад граница. Лицата, които са от български генезис на територията на Украйна, Молдова, Македония, Албания, Сърбия и доста други страни, да имат по-лесен достъп до родината майка ", изясни депутатът Юлиан Ангелов.

Според Ангелов по този начин ще се преодолеят демографските проблеми, проблемите на пазара на труда и компликациите по приемане на българско поданство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР