Депутатите от Великобритания ще проучат как страната може да се

...
Депутатите от Великобритания ще проучат как страната може да се
Коментари Харесай

Ще задържи ли Великобритания европейските регулации за финансовия сектор

Депутатите от Англия ще проучат по какъв начин страната може да се възползва от Брекзит, с цел да отстрани регулаторните бариери за английските банки, осведоми Bloomberg.

Парламентарният комитет по бюджета през днешния ден ще стартира изследване по отношение на бъдещето на бранша на финансовите услуги във Англия, откакто страната напусне Европейския съюз. Той ще прегледа какви би трябвало да бъдат целите на държавното управление във връзка с банковото дело, до момента в който държавното управление договаря за бъдещи търговски взаимоотношения и дали актуалните регулаторни бариери, които се ползват към трети страни, би трябвало да се запазят.

Обединеното кралство обезверено желае да направи страната привлекателно място за правене на бизнес след развода ѝ с Европейски Съюз, защото Deutsche Bank и Citigroup възнамеряват да трансферират милиарди паунда на континента. В взаимозависимост от това каква договорка ще реализира Англия с Европейски Съюз за бъдещите си търговски връзки, нейните кредитори могат да бъдат освободени от доста от рестриктивните мерки, които ръководят финансовия бранш на блока.

Проучването ще прегледа " дали в дълготраен проект ще бъде в полза на Обединеното кралство да се придържа тясно към финансовите правила на Европейски Съюз или да се откаже от търговията с финансови услуги с Европейски Съюз и да търгува с други трети страни ", споделя ръководителят на комисията Ники Морган в изказване.

Докато финансовите услуги на Обединеното кралство би трябвало да запазят своето предимство след Брекзит, " в промишлеността няма вкус да се вършат огромни промени в нашата сегашна регулаторна рамка, не на последно място, тъй като огромна част от регламентите на Европейски Съюз бяха написани с Англия, която държеше химикала " споделя Майлс Селич от лоби-групата TheCityUK.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР