Депутатите от правната комисия ще заседават извънредно от 11 часа,

...
Депутатите от правната комисия ще заседават извънредно от 11 часа,
Коментари Харесай

Извънредна правна комисия събира депутатите за промени в Назакателния кодекс

Депутатите от правната комисия ще заседават изключително от 11 часа, с цел да обсъдят предлаганите промени в Наказателния кодекс и Закона за отбрана от домашното принуждение.

Тя бяха импортирани от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи след бруталната експанзия против 18-годишно момиче в Стара Загора и последвалата голяма вълна от съпричастност и митинги в цялата страна.

С измененията се предлага завишаване на глобите за причиняване на междинна и лека телесна щета. До 8 години затвор грозят всеки, който аргументи междинна телесна щета на различен човек. В момента наказването е до 6 години. Наказанието за лека телесна щета се предлага да бъде до 2 години затвор, а санкцията от 100 до 300 лв. се завишава на 500 до 1000 лв.. Предлага се и домашното принуждение към този момент да се санкционира освен при брак или общуване на фамилни начала, само че и при интимна връзка.

Промените ще бъдат разисквани на изключително съвещание на Народното събрание в понеделник – 7 август. 

Заради скандалния случай с 18-годишната Дебора оставката си подаде зам.-окръжният прокурор на Стара Загора, а до момента в който тече следствието беше отхвърлен правосъдният доктор, постановил, че пострадванията по тялото на момичето са лека телесна щета. 

За през днешния ден пред постройката на Народно събрание е очакван и митинг, който още веднъж да каже на депутатите, че измененията в Наказателен кодекс би трябвало да бъдат утвърдени. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР