Депутатите от ПГБСП за България Ирена Анастасова, Борислав Гуцанов и

...
Депутатите от ПГБСП за България Ирена Анастасова, Борислав Гуцанов и
Коментари Харесай

Социалистите единствени в подкрепата за Форума Да спасим Альоша!

Депутатите от ПГ " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова, Борислав Гуцанов и Иван Петков, зам.-председателят на Общински съвет в Пловдив Илия Гатев, ръководителят на Движение " Русофили " Златомир Дьовленски и членът на МО на Българска социалистическа партия Стефан Георгиев взеха присъединяване в Международен публичен конгрес на тематика “Да спасим Альоша! ” за предпазване на паметта за Руско-турската освободителна война, Втората международна война и Великата отечествена война. Целта на събитието е обединяване на напъните за основаване на необятно публично придвижване за предпазване на паметниците на воините–освободители. Организатори на форума са Асамблея на народите от Евразия и Асоциация “Международное объединение выпускников Высшей комсомольской школы при Централен комитет ВЛКСМ ”.
Онлайн във форума се включиха участници от 17 страни, които бяха приветствани от Мария Захарова – представител на Министерство на външните работи на Руската федерация. Българска социалистическа партия беше единствената политическа партия, взела присъединяване в тричасоватата среща.
“Народът към този момент няма интерес към полезности като татковина, семейство и история. Събарянето на монументи към този момент е проблем не на народа, а на властта, защото младото потомство не схваща за какво се събарят обекти на културно-историческото завещание като паметника на Съветската войска в София. Те не просто не схващат, а не се и вълнуват от този въпрос, макар че евентуално дедите им са били на фронта един до друг със Съветската войска в битката против фашизма ", съобщи в обръщението си към участниците във форума Иван Петков. Той акцентира, че ще бъде направено всичко допустимо паметникът " Альоша " да бъде избавен, тъй като той е страж на паметта на историята, която не трябва да позволяваме да бъде изтрита.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР