Депутатите от партия Възраждане готвят предложения за промени в Закона

...
Депутатите от партия Възраждане готвят предложения за промени в Закона
Коментари Харесай

„Възраждане“ готвят промени в Закона за здравето

Депутатите от партия " Възраждане " готвят оферти за промени в Закона за здравето. На трибунка в Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов дефинира зеления документ като дискриминационна мярка.

За това с измененията в Закона за здравето от " Възраждане " могат да възстановят естествения метод на живот. В Народното събрание има други естествени партии, които считат, че зеленият документ не може да се трансформира в пропуск и условия за работа. " Това не е належащо зло, както някои споделиха - това е ненужно и нездравословно зло. Няма належащо зло, а злото е просто зло ", аргументира се Костадинов.

От своя страна Елена Гунчева съобщи, че промени в Закона за здравето са наложителни поради правния проблем от заповедите на министъра на опазването на здравето, само че и все по-широката социална полемика дали налаганите ограничения лимитират жители права или дали същите са дискриминационни.

Промените в Закона за здравето са ориентирани в три елементи: едната се отнася във връзка с имунизацията против ковид, другата част е на заповедите на министъра на опазването на здравето и третата част е за контрола върху тях. От " Възраждане " плануват изменение на противоепидемичната конюнктура да бъде налагано единствено с решение на Народното събрание и не повече от 2 месеца...

С смяната в Закона за здравето " Възраждане " желаят да създадат наличен правосъдният контрол върху заповедите на здравния министър. Основният проблем за правосъден надзор на заповедите е, че до момента в който се свика първото правосъдно съвещание министърът на опазването на здравето или е изменил заповедта, или я е отменил и съдът е отменил делото, сподели още Гунчева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР