Депутатите от парламентарната Комисия по труда, социалната и демографска политика

...
Депутатите от парламентарната Комисия по труда, социалната и демографска политика
Коментари Харесай

Гласуват новите правила за дистанционна работа, какво включват те?

Депутатите от парламентарната Комисия по труда, обществената и демографска политика ще обсъдят на второ четене промени в Кодекса на труда, свързани с работата от разстояние и по този начин нареченото право на изключване на работниците и чиновниците.

Законопроектът беше гласуван на първо четене в пленарната зала при започване на месеца. Комисията ще прегледа също, на второ четене, план за промени в Закона за поощряване на заетостта. Той планува понижаване на административната тежест.

Работникът или служителят не е задължен да дава отговор на инициирана от работодателя връзка по време на междудневната и седмичната отмора, с изключение на когато в самостоятелния или груповия трудов контракт са уговорени условия, при които това е възможно.

Това планува предложение за промени между  двете четения за право на непрекъсната отмора, импортирано от ръководителя на обществената комисия Деница Сачева и други депутати от ГЕРБ-СДС.

Елисавета Белобрадова от Продължаваме промяната-Демократична България предлага унищожаване на съществуващото в Кодекса на труда ограничаване, съгласно което броят на служащите, изпратени от дружество, което обезпечава краткотрайна работа в дружество ползвател, не може да бъде повече от 30 на 100 от общия брой на работещите при него, предава БНР.

Божидар Божанов също от ПП-ДБ предлага смяната на мястото на работа за период до 6 месеца при работа от разстояние да не се счита за изменение на трудовото отношение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР