Депутатите от парламентарната група на БСП за България“ напуснаха пленарната

...
Депутатите от парламентарната група на БСП за България“ напуснаха пленарната
Коментари Харесай

Процедурни хватки нарушиха работата на НС, БСП напусна залата

Депутатите от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ напуснаха пленарната зала в петък. Те бяха несъгласни с дневния ред на Народното събрание за последния работен ден от седмицата. Очакваше се Народното събрание да гласоподава решение за предварително освобождение на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев . Точката залегна в дневния ред на Народното събрание по предложение на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя изиска и включването на други две нови точки в дневния ред. В програмата бяха още второ четене на промени в Закона за водите и в Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои депутатите да прегледат на първо четене промени в Гражданския процесуален кодекс.



От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи възразиха против включването на три нови точки
в дневния ред за петък, защото те били значими и нямало да има време за задълбочени диспути . Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи, че множеството негови сътрудници не са в залата поради огромния мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Мнозинството не се съобрази с настояването на опозицията за анулация на точките. В знак на митинг депутатите на Българска социалистическа партия напуснаха пленарна зала.
 Депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев БГНЕС, списък
Напуснахме пленарна зала в символ на митинг против властническия режим и жанр на работа на Народното събрание, сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев по време на брифинг в Народното събрание. „ За нас н е е обикновено в последния миг да се трансформира дневният ред на Народното събрание “, сподели той и добави, че по този метод опозицията се е лишила от опция за спор в интерес на българските жители. „ Това управление на Народното събрание не може да формулира дневния ред даже за една седмица, а представете си какво да чакаме от държавното управление “, съобщи Стойнев.-->

Прави се опит за о тклоняване на вниманието от отстраняването на ръководителя на НЗОК , тъй като той извади на дневен ред скандална информация за задлъжнялост на касата по отношение на други каси и заради тази причина - неспособност българските жители да получат качествено опазване на здравето, уточни Стойнев.
 Народно заседание БГНЕС
Според Българска социалистическа партия Ц вета Караянчева е нарушила правилника на Народно събрание. Тя има право да промени дневния ред само и единствено в изключителни случаи , сподели Стойнев и попита кое е изключителното в петък. Толкова ли не можеше в сряда да гласуваме дневен ред, който да важи за сряда, четвъртък и петък, толкоз ли е мъчно да се възнамерява за три дни, попита той. Явно на ръководещите им е мъчно поради неналичието на потенциал, разяснява Стойнев.

„ Остро протестираме против този произвол “, съобщи Стойнев.
 Народно заседание БГНЕС
След напускането на избраниците от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов от левицата изиска инспекция на кворума, която откри, че участват 114 народни представители при нужни 121. Затова парламентарната шефка Цвета Караянчева даде петнадесет минути отмора. След паузата се оказа, че в залата има даже по-малко народни представители - 105 депутати. При по този начин създалата се обстановка съгласно правилника на Народно събрание депутатите могат да проведат само парламентарен надзор.
 Народно заседание БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР