Депутатите от парламентарната група на БСП за България Елена Йончева

...
Депутатите от парламентарната група на БСП за България Елена Йончева
Коментари Харесай

Елена Йончева и Георги Михайлов се отказаха от имунитетите си

Депутатите от парламентарната група на Българска социалистическа партия за България Елена Йончева и проф. Георги Михайлов се отхвърлят от имунитетите си, съобщи БГНЕС.
По-рано имунитетите им бяха поискани от основния прокурор Сотир Цацаров.
„ Имунитетът на Елена Йончева бе пожелан за закононарушение по член 253 алинея 5 вр. алинея 1 Наказателен кодекс /изпиране на пари в изключително огромни размери/, а на Георги Михайлов за закононарушения по член 219 алинея 3 вр. алинея 1 Наказателен кодекс /умишлена безстопанственост/ и по член 220 алинея 1 вр. член 26 алинея 1 Наказателен кодекс /сключване на неизгодни контракти ", стимулира се обвинител номер едно.
Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ заставаме като един зад Елена Йончева и проф. Георги Михайлов – имаме вяра, че са почтени и чакаме да се потвърди, разяснява водачът на левицата Корнелия Нинова пред публицисти, представена от организация „ Фокус “.
„ Групата се събрахме, разговаряхме. Решението ни е следното: Елена Йончева и Георги Михайлов непринудено ще си дадат имунитетите. Разчитаме на бързо и обективно следствие, само че цялата група заставаме зад тях като един “, добави Нинова.
„ Очаквам, че ще ни се задава и от вас, и политически въпросът дали ще ги изключим от парламентарната група. Казвам го в този момент и това решение ще остане до края на следствието. Не, няма да ги изключваме от парламентарната група. Това са две ярки остриета на Българска социалистическа партия, позволявам, че със своите изявления и своето държание те са провокирали такова нещо. Затова ние стоим твърдо уверени, че са почтени и чакаме делото и следствието да го потвърдят “, добави още Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР