Депутатите от парламентарната група на БСП открито бойкотираха правилата на

...
Депутатите от парламентарната група на БСП открито бойкотираха правилата на
Коментари Харесай

БСП с телефони в ръце бойкотират закритото заседание на парламента за военната помощ за Украйна

Депутатите от парламентарната група на Българска социалистическа партия намерено бойкотираха разпоредбите на Народното събрание и демонстративно започнаха да излъчват онлайн закритото съвещание на Народното събрание по време на разискването за военната помощ за Украйна. Видеото може да се види на страницата на социалиста Бойко Клечков, излъчвали са и други депутатите, което съгласно мнението на адвокати е нарушаване на закона.

Заместник-председателят на Народното събрание Росен Желязков съзря нарушаването и настоя квесторите да уточнят лицата, които излъчват онлайн и да дават телефоните си. Вторият зам.-шеф на Народното събрание Кристиан Вигенин настоя за привикване на председателски съвет.

" Не може да изхвърлите от зала цялата група на Българска социалистическа партия. Ще получим поддръжка, както от сътрудниците срещу даването на военна помощ ", настоя Вигенин.
 Депутатите се скараха за оръжията за Украйна, за чувалите с трупове и кой кого натиска с ботуши
Депутатите се скараха за оръжията за Украйна, за чувалите с трупове и кой кого натиска с ботуши

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира протичащото се като скандално

След това скочи и Борислав Гуцанов. Всеки един от вас като види камера се вживява в ролята на всяка мисъл, която я няма. Обсъждаме една значима тематика, може би най-важната, която е обсъждана в Народното събрание - дали да окажем военна помощ на Украйна или не, разяснява Гуцанов.

Ако в този момент дадем военна помощ на Украйна, ще носите отговорност такава, каквато даже не може да предположите, обърна се Гуцанов към депутатите от ГЕРБ. Дано болшинството да прояви разсъдък, надява се той, който недоумява по какъв начин в пленарна зала отсъства служебният министър председател Гълъб Донев, министърът на защитата Димитър Стоянов и президентът Румен Радев.
 Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, увери Димитър Стоянов
Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, увери Димитър Стоянов

Продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29

Ще почнем и с митинги, и с всичко, което се поставя, закани се Борислав Гуцанов. А Иван Ченчев пък настоя да се приключи съвещанието.

Държането на телефона в ръката нарушаване ли е, по какъв начин ми налагате нарушаване, попита Георги Гьоков, който се бе сдобил с наказване.

В последна сметка зам.-председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 15 минути отмора и съвещанието на Народното събрание за разглеждане на точката за ратификация на листата за оказване на военна помощ за Украйна, ще е намерено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР