Депутатите от НФСБ внесоха искане до председателя на КПКОНПИ Сотир

...
Депутатите от НФСБ внесоха искане до председателя на КПКОНПИ Сотир
Коментари Харесай

НФСБ внесе искане Сотир Цацаров да провери Комисията по хазарта

Депутатите от НФСБ внесоха искане до ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров да бъдат тествани имуществото и приходите на съставите и управленията на Държавната комисия по хазарта през последните пет години.

Искането е и във връзка почналата инспекция от профилираните органи за определяне на нередности в активността на Комисията по
хазарта.

"Членовете на Комисията по
хазарта би трябвало да бъдат тествани във връзка с това дали приходите им подхождат на заявеното. Съгласно член 6 от Закона за противопоставяне на корупцията съставът на Държавната комисия по хазарта влиза в обсега на лицата, заемащи висши обществени длъжности, които имат задължението да заявяват пред КПКОНПИ имуществото и спор на ползи ", се споделя в известието.

Вчера Народното събрание утвърди на първо четене измененията в Закона за
хазарта, импортирани от зам.-председателя и водач на НФСБ Валери Симеонов. "За " гласоподаваха 116 народни представители от ГЕРБ и "Обединени патриоти ", срещу бяха двама, а 68 се въздържаха. Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор “ след приемане на съответния лиценз.

Законът дава обвързване в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чиито лиценз ще бъде преустановен да учредят в интерес на Държавната комисия по
хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.

В поправките е заложено и обвързване частните
лотарии да изплатят към този момент извоюваните суми. Идеята е облагите, които не са раздадени към датата на преустановяване на игрите, да се изплатят до края на юни 2021 година. Ще е допустимо и разсрочено погашение, само че то би трябвало да завърши до края на 2025-а.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР