Депутатите от НФСБ (Обединени патриоти) внесоха в парламента промени в

...
Депутатите от НФСБ (Обединени патриоти) внесоха в парламента промени в
Коментари Харесай

НФСБ внесоха законите за забрана на реклама на хазарт и връщане на пушенето

Депутатите от НФСБ ( " Обединени патриоти " ) внесоха в Народното събрание промени в Закона за хазарта, Закона за здравето и Закона за устройство на територията, за които в последните дни търсеше поддръжка вицепремиерът Валери Симеонов. " Това са законите на Валери Симеонов и НФСБ и са извънредно значими. Оттук нататък ще чакаме огромни промени в обществената сфера ", сподели зам.-председателят на групата на " Обединени патриоти " в Народното събрание Валентин Касабов.

Освен възбраната на директната реклама, която съществува сега, ние забраняваме и непряката реклама, през реклама на други артикули и услуги, да се популяризират
хазартни игри, изясни пред " Дневник " депутатът Христиан Митев. Най-съществената смяна е, че забраняваме оповестяването на печелившите лица и на размера на техните облаги, сподели Митев. Проектът планува и възбрана за продажба на хазартни и лотарийни игри отвън лицензирани обекти.

" Закон за устройство на територията (Закон за устройство на територията - бел.авт.) споделя, че преместваемите обекти би трябвало да са 15 кв.м, а се оказа, че по Южното Черноморие има обекти по 300-400 кв.м - нощни заведения, които се водят преместваеми обекти ", изясни Валентин Касабов. " Слагаме началото на удар към мафията по Южното Черноморие. Да се оправим с тарикатите и от златния бизнес ", заявява Касабов.

Борис Ячев сподели, че законопроектите имат поддръжката на всички партии от " Обединени патриоти ". Въпреки думите му евентуално не всички " патриоти " ще гласоподават за връщане на пушенето в заведенията.

Лидерът на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов разгласи, след среща с Валери Симеонов, че ще поддържат закона им за
хазарта, само че не и за пушенето, за измененията в Закон за устройство на територията ще мислят. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също разгласи поддръжка за възбрана на рекламата на хазарта, а за пушенето депутатите и ще гласоподават " по съвест ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР