Депутатите от Националното събрание, долната камара на парламента на Франция,

...
Депутатите от Националното събрание, долната камара на парламента на Франция,
Коментари Харесай

Франция вдига данъка върху дивидентите, изплащани върху свръхпечалбите

Депутатите от Националното заседание, долната камара на Народното събрание на Франция, гласоподаваха да бъде нараснал данъкът върху дивидентите, които огромните корпорации изплащат върху „ непредвидените облаги “, заяви Ройтерс.  

Решението планува данъкът върху някои дивиденти да бъде нараснал от 30 на 35 %. Мярката визира единствено корпорации, които осъществят оборот от над 750 милиона евро и то единствено в случай че дивидентите, които изплащат, са с най-малко 20 % по-големи от междинната стойност на дивидентите, изплатени през интервала 2017-2021 година

В текста на законодателната корекция се споделя, че сходни ограничения са нужни в допълнение към новия „ механизъм за връщане на част от приходите “ на енергийните компании, по който е реализирано единодушие в Европейския съюз в края на септември и е подсилен от държавното управление на Франция.

Поправката, призната от Националното заседание в Париж, е удар за държавното управление, назначено от френския президент Еманюел Макрон и за неговата политика в поддръжка на бизнеса, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР