Депутатите от левицата ще продължат да получават възнаграждения, съгласно Правилника

...
Депутатите от левицата ще продължат да получават възнаграждения, съгласно Правилника
Коментари Харесай

Караянчева: По правилник депутатите получават пари и без да работят

Депутатите от левицата ще продължат да получават хонорари, според Правилника за реда и организацията на Народното събрание. В писмо на парламентарния ръководител Цвета Караянчева до Корнелия Нинова, раздадено на медиите, се изяснява, че възнагражденията на народните представители са според разпоредбите на работа на Народно събрание, ползват се прецизно, а удръжките от заплатите за неоправдани отсъствия са уредени изчерпателно във финансовите правила по бюджета на Народното събрание.

Извън хипотезата на цитираната норма, възнагражденията са законово дължими и ще бъдат изчислявани съгласно наредбите на правилника, показва Караянчева.

Народните представители се обезпечават за всички осигурителни случаи като вноската се удържа от начислените им пари - обществена, здравна осигуровка, налози и други, прибавя ръководителят на Народното събрание.

Начинът депутатите да получават заплатите си е или по банков път или кеш като това е персонален избор, който се декларира документално в дирекция " Парламентарен бюджет и финанси ", отдел " Заплати ", съгласно правилника.

В случай, че липсва заявление за погашение по банков път, парите се изплащат в брой в касата на Народното събрание. При неполучаването им се депонират, акцентира Цвета Караянчева.

Кореспонденцията с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е вследствие на писмо на левия водач до ръководителя на Народно събрание, в което се заявява, че депутатите от ПГ " Българска социалистическа партия за България " няма да употребяват командировъчни средства от Народно събрание, отхвърлят се от служебните коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони. Социалистите няма да получават и възнагражденията си като депутати за времето, през което отсъстват от работа в Народното събрание, афишира още Нинова.

Право на всеки депутат е да реши дали да регистрира разноски по чл.10 от ПОДНС за финансовите разноски, както и дали да употребява автомобил, командировъчни и др, написа в отговор Караянчева. Тя акцентира, че правилникът на Народното събрание не може да бъде променян еднолично от ръководителя му, а законодателна самодейност има всеки депутат. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР