Депутатите от комисията по здравеопазване приеха на първо четене проектобюджета

...
Депутатите от комисията по здравеопазване приеха на първо четене проектобюджета
Коментари Харесай

Комисията по здравеопазване прие проектобюджета на МЗ

Депутатите от комисията по опазване на здравето одобриха на първо четене проектобюджета в частта му за здравното министерство.

Предвидените разноски са над 932 милиона лв., включително общите разноски са 825 милиона, а прехвърлянията над 106 хиляди лв.. Увеличението по отношение на 2021 година е с 64 милиона и 780 хиляди лв..

В централния бюджет са планувани 852 милиона по отношение на пандемията от COVID-19 и 20 милиона за изграждане на национална детска болница, заяви министър Асена Сербезова.

„ Със законопроекта за държавен бюджет, в частта му за опазването на здравето, се основават условия за финансово обезпечаване и обикновено реализиране на политики, действия и ограничения на Министерството на здравеопазването. Извън финансовите параметри на този план за бюджет  на Министерството на здравеопазването, в централния бюджет са планувани целеви средства за финансово обезпечаване на дейностите, които са свързани с COVID-19, както и финансирането на признатите със съглашението за взаимно ръководство на Република България краткосрочни и средносрочни стратегически ограничения в региона на опазването на здравето “, изясни тя.

Опозицията гласоподава срещу. Според Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС проектобюджетът е като този от 2021 година, с дребни модификации.

„ Управленската стратегия на „ Продължаваме промяната “ въобще не е вплетена в бюджета в бранш „ Здравеопазване “, което е доста необичайно. Вие дойдохте, обещахте едни неща, а в бюджета няма нито едно от тях “, счита той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР