Депутатите от Комисията по електронно управление и информационни технологии одобриха

...
Депутатите от Комисията по електронно управление и информационни технологии одобриха
Коментари Харесай

Иван Тотев подари риза на министър Божидар Божанов

Депутатите от Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии утвърдиха с 14 гласа " за " и 1 въздържал се промени в Закона за електронното ръководство /ЗУЕ/, които плануват закриването на Държавна организация " Електронно ръководство “.

Това се постанова поради структурата на новото държавно управление - от Министерството на превоза и известията отпаднаха осведомителните технологии, а настрана беше основано Министерство на електронното ръководство. Всички пълномощия, които упражнява ръководителя на ДАЕУ, ще бъдат предоставени на министъра на електронното ръководство.  Пред депутатите министър Божидар Божанов показа, че има упоритост да се концентрира върху киберсигурността, тъй като приема това за своя персонална тематика.

Той уведоми, че се планува основаването на изпълнителна организация, която да поеме оперативната работа.

По-късно пред медиите на въпрос на Българска телеграфна агенция министърът посочи, че задачата е организацията да оперира мрежата на държавната администрация, да промотира потреблението на държавния облак и да следи сигурността в системите на държавната администрация.

Божанов разяснява, че в министерството ще създадат разбор на структурите в други страни, които наподобяват модела на " Информационно обслужване " АД у нас, с цел да се види по какъв начин работят те.

В края на съвещанието депутатът от ГЕРБ Иван Тотев подари на министъра риза, както самичък изясни, тъй като на съвещание преди време му е объркал името. Подаръкът беше посрещнат с усмивка от министъра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР