Депутатите от комисията по бюджет и финанси приеха отстъпката за

...
Депутатите от комисията по бюджет и финанси приеха отстъпката за
Коментари Харесай

25 стотинки за литър бензин мина през Бюджетна комисия

Депутатите от комисията по бюджет и финанси одобриха отстъпката за горивата от 25 стотинки за литър. Това стана с второто гласоподаване на актуализацията на държавния бюджет.

В подтекста на дебатите някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Делян Добрев оцени мярката за горивата като незадоволителна и зле таргетирана , Това, което трябвало да се направи, по думите му, в случай че държавното управление не може да се овладее цената на горивата, помощта за горивата да се таргетира по-добре и да се даде размер, който да е по-добър за хората.

Според него множеството средства от помощта за горивата ще отидат за ненуждаещите се хора, в сравнение с за нуждаещите се.
 Бюджетна комисия даде 110 млн. лева за градския превоз
Бюджетна комисия даде 110 млн. лева за градския превоз

По един милион пътувания на ден се правят в София

Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " съобщи, че бензиностанции, които са на самообслужване също могат да влязат в програмата за отстъпка за горивата от 25 стотинки за литър. Това е една от най-очакваните антиинфлационни ограничения и е нужна. Ако излезем на улицата от жълтите павета и спрем да си приказваме с хората, по-голяма част от тях ще желаят да я има и да влезе още от на следващия ден в деяние, счита Сабрутев.

Дали мярката е таргетирана, на Сабрутев му се желае тя да е по-таргетирана. За страдание техническата ни обезпеченост е като на Европа от 19 век - няма електронно държавно управление и опция да се види кой е действително клиентът, какви са неговите приходи, каква кола кара, изясни депутатът от Политическа партия.

Според него мярката е незадоволителна и, в случай че можеше страната да си разреши отстъпки от 1 лев, персонално Сабрутев би я подкрепил.
 Шефът на Национална агенция за приходите обикаля данъчните в страната
Шефът на Национална агенция за приходите обикаля данъчните в страната

В Национална агенция за приходите подготвени да компенсират по 25 ст./л бензин

Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев е склонен с рецензиите за таргетирането и в случай че ГЕРБ създали електронната идентификация през 2016 година, щяло да може да се таргетира. Василев посочи, че незабавно ще се съгласи с ГЕРБ, в случай че се аргументират по какъв начин една бензиностанция може да следи кой е клиентът, каква кола кара и какви са неговите приходи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР