Депутатите от Камарата на общините одобриха поправката на Оливър Летуин,

...
Депутатите от Камарата на общините одобриха поправката на Оливър Летуин,
Коментари Харесай

Британският парламент отложи Брекзит, Джонсън отказва нови преговори с Брюксел


Депутатите от Камарата на общините утвърдиха поправката на Оливър Летуин, с която се отсрочва Брекзит. Междувременно десетки хиляди хора се събраха в центъра на Лондон с искане за насрочването на нов референдум за Брезкит, съобщи БГНЕС.

Предложението на депутата, което принуждава премиера Борис Джонсън да изиска отсрочване на развода сред Лондон и Брюксел, беше подкрепено с 322 гласа за против 306 срещу.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че „ опцията да се организира важен избор по договорката за Брекзит е била пропиляна “. Той добави, че не е „ обезсърчен или отчаян “ от решението на депутатите да поддържат поправката на Оливър Летуин, който предложи да се откаже утвърждение на договорката за Брезкит от страна на Камарата на общините, до момента в който депутатите не одобряват съответното законодателство за прокарването ѝ в долната камара.

Джонсън обаче беше безапелационен, че няма да договаря ново отсрочване на Брекзит с Европейски Съюз. Той съобщи, че кабинетът му идната седмица ще предложи ново законодателство, което е належащо, с цел да може Англия да напусне Европейски Съюз на 31 октомври.

От своя страна водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин приветства резултата от вота и съобщи, че министър председателят „ би трябвало да се подчини на закона “ и да изиска отсрочване на Брекзит от Европейски Съюз.

Той изрично акцентира, че хората би трябвало да имат последната дума за Брезкит.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР