Депутатите от ГЕРБ в бюджетната комисия в парламента изпълниха безропотно

...
Депутатите от ГЕРБ в бюджетната комисия в парламента изпълниха безропотно
Коментари Харесай

ГЕРБ гласува за 9% ДДС за ресторантите в отсъствието на Владислав Горанов и Менда Стоянова

Депутатите от ГЕРБ в бюджетната комисия в Народното събрание извършиха покорно разпореждането на водача си Бойко Борисов да поддържат настояването на лобито на ресторантьорите за 9% Данък добавена стойност за сектора.

" За " предлагането за понижаване на налога, импортирано от Красимир Ципов, гласоподаваха 13 депутати.

Това стана при демонстративното неявяване от съвещанието на финансовия министър Владислав Горанов и председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, които са твърдо срещу мярката, избрана от доста анализатори като лобизъм. По-рано Горанов прати на депутатите мощно сериозно мнение, съгласно което свалянето на налога ще разбърка данъчната система, ще лиши бюджета от големи доходи и няма да реализира задачите си.

Многократно през годините Горанов е заявявал, че до момента в който е финансов министър, Данък добавена стойност няма да се понижава или диференцира. Той към момента не е коментирал дали счита да подава оставка, в случай че ГЕРБ утвърди мярката и на второ четене.

Междувременно, дебатите по импортираните 6 законопроекта за събаряне на Данък добавена стойност за разнообразни артикули и услуги доведоха до неуместни реторични похвати, с които ГЕРБ, Движение за права и свободи и патриотите се пробваха да обяснят за какво са " за " по-нисък Данък добавена стойност за заведенията, само че не и за храните и медикаментите, както упорства Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР