Депутатите от ГЕРБ ще гласуват решението, което министър-председателят обяви след

...
Депутатите от ГЕРБ ще гласуват решението, което министър-председателят обяви след
Коментари Харесай

Цветан Цветанов за новите министри: Заложили сме на професионализма и опита в дадения сектор

Депутатите от ГЕРБ ще гласоподават решението, което министър-председателят разгласи след съдружния съвет в понеленик за оставките на тримата министри и предложенията за нови. Това удостовери в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той сподели още, че бъдещи промени в кабинета ще бъдат авансово обсъждани в обединението, с цел да не се стига още веднъж до напрежение. На въпрос има ли скрит план против премиера, за какъвто сюжет загатна Волен Сидеров, Цветанов отговори, че няма да върша обществени изяви, свързани с съдружните сътрудници.

Коментирахме всяка една от промените в Министерски съвет в сходство на т. 6 от Коалицонното съглашение, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка вчерашните диалози сред ГЕРБ и Оперативна програма. Той добави, че диалозите са били лишени от страст.

От НФСБ ще осъществят политическото решение да не поддържат оставките на тримата министри, само че неразбиранията за т. 6 са изгладени и за вбъдеще няма да има неразбирания, добави Цветанов.

На въпрос има ли скрит план против премиера, за какъвто сюжет загатна Волен Сидеров, Цветанов отговори, че няма да прави обществени изяви, свързани с съдружните сътрудници.

Цветан Цветанов съобщи, че няма информация за бламиране на решение на министър-председателя. Само той има конституционните права да направи промени в Министерския съвет, добави той.

" Политиката и политическата дисциплинираност е част от принадлежността към дадена партия. За образец е освен ГЕРБ, само че и решенията, които се взимат в Европейския парламент ", сподели той.

Въпреки другите отзиви в партиите, решенията са единомислещи, посочи Цветанов, тъй че няма терзания дали ще се вземе решението за приемането на оставките на министрите Радев, Московски и Нанков и да бъдат признати новите министерски имена.

Заложили сме на професионализма и опита в дадения бранш на препоръчаните министри, съобщи Цветан Цветанов.

По думите му, препоръчаната за поста на министър на районното развиване Петя Аврамова е била зам.-кмет на Враца, което демонстрира ангажираността на кабинета да се развива Северозападна България.

Предложеният за министър на превоза Александър Манолев е национален ръководител от Благоевградския район и е човек със сериозен опит, тъй че могат да се реализиран упованията на обществото и транспортния отрасъл, посочи Цветанов.

Предложеният за поста на министър на вътрешните работи Младен Маринов е бил в системата на Министерство на вътрешните работи през целия си професионален път при разнообразни държавни управления, по думите на Цветанов. Той ще бъде подкрепян парламентарно, в случай че се придържа към осъществяването на управническата стратегия. Кой ще заеме неговото място като основен секретар на Министерство на вътрешните работи зависи от решението на Министерски съвет и утвърждението на президента, подсети Цветанов.

Приеха оставките на тримата министри, министър председателят Борисов разгласи новите кандидатури
Приеха оставките на тримата министри, министър председателят Борисов разгласи новите кандидатури
Съветът на ръководещата коалиция реши да одобри оставките на тримата министри, поискани от премиера Бойко Борисов след нещастието в Своге. Бързината,...

Най-голямото предизвикатгелство в новия сезон е приемането на бюджета за идната година, съобщи Цветан Цветанов. Той подсети, че проектобюджетът стартира да се готви от май-юни месец и той ще даде сигурност на хората, че страната се развива добре.

Цветанов съобщи, че следва второ гледане на Закона за киберсигурност, който ще обезпечи по-голяма сигурност онлайн. Нови закони ще бъдат признати в сферите на опазването на здравето, обществената политика и образованието.

Трябва да има по-сериозна ангажираност от страна на службите във връзка с подправените вести, които въздействат на избори или вредят на националната сигурност.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР