Депутатите от ГЕРБ обмислят съкратеното следствие да отпадне само в

...
Депутатите от ГЕРБ обмислят съкратеното следствие да отпадне само в
Коментари Харесай

ГЕРБ обмисля съкратеното следствие да отпадне само при умишлени убийства

Депутатите от ГЕРБ обмислят съкратеното разследване да отпадне единствено в случаите на умишлени убийства, само че да се резервира по делата за съзнателно причиняване на тежка телесна щета. Това стана ясно от думите на шефката на правната комисия Анна Александрова.

Депутатите от комисията гласоподаваха да се обединят в едно трите законопроекта за изменение на Наказателно-процесуален кодекс, където е посочено отпадане на кратко правосъдно произвеждане при ликвидиране и тежка телесна щета.

Четвъртият законопроект е на ГЕРБ, само че той е обвързван с изменение на Наказателен кодекс. По думите на Александрова, в случай че отпадне съкратеното разследване и при тежки телесни повреди - изнасилвания да вземем за пример, то съдилищата ще се затлачат от каузи. Предложението на ГЕРБ ще бъде направено сред първо и второ четене на законопроекта.

Преди това обаче на съвещанието идващия вторник ще бъде чуто мнение на съдиите и прокурорите.

Според Емил Димитров от гражданската квота на Вътрешна македонска революционна организация всичко е въпрос на спор. Той също акцентира, че е доста значимо да се чуе мнението на магистрати.
/24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР