Депутатите от Европейския парламент подкрепиха предложението за отмяна на задължителното

...
Депутатите от Европейския парламент подкрепиха предложението за отмяна на задължителното
Коментари Харесай

Европарламентът разреши на страните от ЕС да не местят часовниците си


Депутатите от Европейския парламент поддържаха предлагането за анулация на наложителното прекосяване към лятното часово време, заяви Военновъздушни сили. През 2021 година всяка страна - членка на Европейски Съюз ще може независимо да дефинира дали да мести стрелките на часовника два пъти в годината – с час напред напролет и с час обратно през есента.

В сходство със съществуващите правила всяка страна от Европейския съюз през последната неделя на месец март настройва стрелките на часовника си към лятното часово време, а през последната неделя на октомври - към зимното.

В Европа бе извършено публично допитване по този въпрос и 84 % от респондентите се оповестиха срещу местенето на стрелките на часовника си.

Преминаването към лятното време в Европейска комисия е наложително от 2001 година за възстановяване на работата на вътрешния пазар и понижаване на разноските за електрическа енергия. Но икономията на сила се е оказала незначителна, а редица от главните търговски сътрудници на Европейски Съюз, измежду които Китай, Русия и Турция към този момент не минават към лятно часово време. Освен това, съгласно научни проучвания, промяната тутакси се отразява отрицателно на здравето на хората, отбелязва Военновъздушни сили.
Сред най-големите съперници на лятното часово време са северните страни, където продължителността на светлата част на деня се трансформира доста в границите на годината.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР