Депутатите от Европейския парламент гласуваха резолюция, с която се призовава

...
Депутатите от Европейския парламент гласуваха резолюция, с която се призовава
Коментари Харесай

Европарламентът призова за признаване на еднополовите бракове

Депутатите от Европейския парламент гласоподаваха резолюция, с която се приканва всички страни-членки на Европейски Съюз да признаят еднополовите бракове.

На съвещанието 387 депутати са дали своят вот „ за “, 161 – „ срещу “, а 123  са се въздържали.

Според текста на резолюцията браковете или записаните партньорства, които се признават в една страна-членка, би следвало да бъдат приети във всички 28 страни-членки на Европейски Съюз. По тази логичност еднополовите бракове би трябвало да имат същата правна тежест както и разнополовите. Това важи и за еднополовите сътрудници, които имат деца, защото в случай че въпросните се реалокират в друга страна на Европейски Съюз, това може да сложи децата на риск.  

Към момента България, Литва, Румъния и Словакия признават еднополови бракове, осъществени в други страни на Европейски Съюз. Но в България, Хърватия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия по конституция брак не може да се подписва сред хора от един и същи пол.

Очаква се Еврокомисията да предприеме ограничения против Румъния, която не е направила промени в законодателството си след решението на Европейския съд по отношение на делото „ Коман и Хамилтън “.

Европарламентът отбелязва, че има дискриминация по отношение на членовете на обществото с нетрадиционна половост в Полша и Унгария и приканва Европейски Съюз да вземе ограничения против нея.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР